www.overgangspraktijkunique.nl
Overgangspraktijk Unique
“ Mijn oudere zus heeft nergens last van, ik zeg daarom maar niet hoe het voor mij is”
“ Ik slaap zo ontzettend slecht. Dat ken ik niet van mezelf.”
“ Ik menstrueer nog gewoon iedere maand, aan de overgang kan het dus niet liggen dat ik me zo voel”
“ Ik kom alleen maar aan in gewicht”
Misschien herkent u deze uitspraken allemaal, misschien één of twee. Misschien gelden voor u op dit moment andere uitspraken. Het kan ook zijn dat u eigenlijk nog niet zo zeker bent of de klachten wel bij de overgang horen. Zou het toch een dreigende overbelasting zijn? Misschien bent u nog lang geen 45 jaar of ouder en merkt u ineens overgangsklachten. Dit zou kunnen na medicatie (antihormoon therapie), maar ook zonder duidelijke reden.
Als u op de één of andere manier bezig bent met vragen rondom de overgang dan nodig ik u uit om verder te lezen.
Even voorstellen….
Mijn naam is Monique Adema. Ik werk als verpleegkundig overgangsconsulente binnen Overgangspraktijk Unique. Verpleegkunde, gezondheidsvoorlichting en het onderwijs vormen mijn achtergrond. Binnen de functie als verpleegkundig overgangsconsulent komen deze gebieden samen.
Wat kunt u verwachten?
U kunt verwachten dat ik u informatie, advies en begeleiding geef. De informatie gaat over de overgang in de meest brede zin van het woord. Ik vind het belangrijk om deze informatie aan te laten sluiten bij uw persoonlijke situatie. Dat geldt zeker ook voor de adviezen die ik geef. De adviezen vertaal ik in een persoonlijk behandelplan dat ik in overleg met u opstel. Ik begeleid u bij de uitvoering van het plan.
Consulten
In het eerste gesprek, het eerste consult, zal ik u veel vragen stellen. Vragen op het gebied van lichamelijke klachten en psychische klachten, maar ook vragen op het gebied van werk en relaties. De invloed van de overgang kan immers op zoveel gebieden te merken zijn. Aan het einde van het eerste gesprek spreek ik met u af wat het belangrijkste is om als eerste aan te pakken. Daar waar mogelijk zal ik u adviezen meegeven. U kunt dan denken aan adviezen op het gebied van leefstijl zoals voeding, ontspanning, slapen. Het kan ook zijn dat u gebaat bent bij hormonale ondersteuning of fyto-oestrogenen.
De veranderde hormoonhuishouding betekent ook een verhoogd risico op bepaalde aandoeningen, zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, diabetes mellitus (suikerziekte) en osteoporose (botontkalking). In het tweede consult komen die onderwerpen aan de orde.
Een begeleidingstraject bestaat in vrijwel alle situaties uit minimaal twee consulten. U kunt er voldoende aan hebben om weer verder te kunnen. Mocht dat niet zo zijn dan volgt er een derde consult. Het doel is dat u na afloop van de consulten uzelf (weer) in balans voelt, juist in de overgang.
Een consult duurt 60 minuten.
Kosten
Een eerste consult inclusief voorbereiden en uitwerken kost € 135,-. Een vervolgconsult kost € 90,- (tarieven VVOC prijspeil 2025). Vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden de consulten geheel of gedeeltelijk. Controleer hiervoor uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar.
De praktijk zit in de ruimte van Haptotherapie, op de eerste verdieping van het Gezondheidscentrum.
De praktijk is iedere vrijdag geopend
Voor het maken van een afspraak of voor verdere informatie kunt u mij bellen of mailen.
Telefoon: 06 1754 25 04
Mail: info@overgangspraktijkunique.nl